Obitelj 19 – završeno prikupljanje

Akcije Završene

Ovo je priča naše volonterke koja je dostavljajući poklon za rođendan naišla na neočekivano lošu situaciju i odlučila da moramo hitno pokrenuti akciju za ovu obitelj.

“Kad sam ušla u stan na zagrebačkoj periferiji u kojoj žive mama Marija i njezina dva sina skoro sam se rasplakala. Marija je stina, pristojna i ljubazna žena, ali se i vidi da je i umorna od teškog života. Pitala sam ju da li što treba. Rekla je da ne, ali meni je bilo jasno da im treba sve. Hladnjak im je prazan, odjeća stara i skromna, stan mali i dotrajao. Žbuka na nekim mjestima pada sa zidova, pod je na ulazu gol jer nemaju pločice, ulazna vrata se ne mogu zatvoriti, sav namještaj bi trebali nov. Cijela obitelj spava u jednoj maloj sobici. Svako na svojoj fotelji na razvlačenje. Preživljavaju sa 2600 kuna mjesečno. Marija radi kao čistačica. Svako se jutro diže u četiri sata. Sinovi stari 10 i 18 godina idu u školu i pomažu mami koliko mogu. Jučer su skupljali palete na obližnjem gradilištu kako bi se imali čime ugrijati. Marija je predala zahtjev u Gradsko poglavarstvo za novi stan na koji imaju pravo jer su socijalno ugroženi, no moraju čekati da dođu na red. I dok se približava zima, ova obitelj i dalje čeka… Ako im možete i želite pomoći donesite ili pošaljite u Mali zmaj, adresa Maksimirska 115 u Zagrebu, za njih hranu, odjeću, higijenske potrepštine. Marija nosi broj XS i cipele 38, mlađi sin nosi veličinu 134 i cipele 35/36, a stariji S/M i cipele broj 41/42. Obitelj bi trebala i drva za ogrijev. Ako netko ima možda građevinskog materijala koji ne treba, može ga donirati da ovoj obitelji pokušamo prije zime barem malo urediti stan.”

 

 

Do sada je u za ovu obitelj prikupljeno oko 45 tisuća kuna.


Oko 6000 je već potrošeno na građevinski materijal. Oko 7000 kn je potrošeno na plaćanje zaostalih režija.

2000 kuna platili smo za troškove privremenog smještaja za vrijeme radova u stanu.
Još oko 10 tisuća kuna bit će iskorišteno za otplaćivanje dugova elektri, holdingu i stanodavcu, a ostatak ce biti potrošen na uređenje stana i ono što im je trenutno najhitnije potrebno, kao što su školske potrebe i sl.

Hvala svim donatorima koji su uplatili,  onima koji su donirali materijal i namještaj  te majstorima koji su se odazvali i volontiraju na radovima.
Prikupilo se više nego dovoljno novca i svi troškovi će biti pokriveni, dugovi otplaćeni i stan završen.

Ukoliko i dalje želite nekome pomoći, molimo pogledajte ostale priče na Kako pomoći > Obitelji u potrebi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)