BESPLATNO PREDAVANJE: 12 PRAVILA ZA ŽIVOT – LEKCIJE IZ POPRAVNOG DOMA

Aktualne Novosti
Vedran je proveo 25 godina na poslu odgojitelja u odgojnom domu (ustanovi koju najčešće zovu „popravni dom“), radeći kao voditelj grupa djece i adolescenata. Svi dječaci koji su u tom periodu tamo bili smješteni, upućeni su u dom zbog različitih poremećaja u ponašanju koji su se tijekom njihovih mladih života formirali uglavnom kao simptom socijalnih i obiteljskih prilika u kojima su odrastali. Neke od tih prilika bile su naizgled prosječne, no ispod vidljivog krili su u sebi duboka i kompleksna opterećenja i prikriveni kaos i patologiju. A neke od tih prilika bile su, i još uvijek jesu, najteže priče koje se mogu čuti.
Neki od tadašnjih „domaca“ danas su hrabri mladi ljudi sa svojim obiteljima, koji se uspješno bore sa svim životnim izazovima oko njih, ali i unutar njih samih. Neki od njih i dalje stoje zaglavljeni u blatu, preživljavajući svoje vrijeme kroz životne padove i pokušaje uspona. Neki od njih uspjeli su prenijeti tamu vlastitog života na ljude oko sebe i napraviti ovaj svijet još malo mračnijim mjestom. A neke od njih ta ista tama je progutala i više nisu među živima.
Svakodnevna radna titula u domu u kojem je radio, tj. službeni način oslovljavanja svih odgojitelja bio je – profesor.
No tko je zaista bio kome profesor tamo? Čemu su svi ti „domci„ učili Vedrana? Možete li i vi kao roditelj, kao brat ili sestra, stric, tetka ili ujak, ili pak kao djelatnik, kao profesionalac u nekoj određenoj djelatnosti iskoristiti ove lekcije?
Odgovore na ova pitanja saznat ćete na ovom atipičnom i dinamičnom predavanju, kao i u razgovoru s Vedranom koji, po vašoj želji i potrebi, može uslijediti nakon samog predavanja.

 

Predavač: Vedran Romac, socijalni radnik
Lokacija: Mali zmaj, Našička 3 (kod jarunske tržnice)
Temin: subota, 04.06. u 17:00-18:30 sati

Predavanje će se održati UŽIVO u prostorijama Malog zmaja u Našičkoj 3.

Obavezna je prijava na mail petra.malizmaj.hr@gmail.com ili SMS-om na br. 091/617 4768.

Za vrijeme predavanja imamo organiziranu igraonicu za djecu, pa ako ih vodite sa sobom, napomenite prilikom prijave.