BESPLATNO PREDAVANJE/radionica: Polazak djeteta u prvi razred

Polazak djeteta u prvi razred veliki je događaj, ne samo za dijete, nego za cijelu obitelj. To je prvi veliki korak na putu prema zrelosti. Početak školovanja možemo smatrati presudnim trenutkom za cijeli budući život djeteta. Dolazi do prilagodbe novim pravilima ponašanja (sjediti na jednom mjestu duže vrijeme, pratiti aktivnost do kraja, doći na početak nastave). Počinje se stalno procjenjivati djetetova sposobnost učenja I izvršavanja zadataka. Procjenjuju se emocionalne, intelektualne, socijalne i druge sposobnosti. Zato je izuzetno važno posvetiti pozornost pripremi djeteta za školu. Priprema za školu nije ništa drugačije od onog što činimo pripremajući dijete za život. Kakav će biti ishod susreta sa školom i snalaženja u njoj, mnogo će više biti rezultat i logični slijed razvoja i odgoja koji su prethodili, nego nekih specifičnih priprema. Naročito je važno utjecati na socijalnu i emocionalnu pripremu.
Nerijetko se javljanju brojni strahovi roditelja koji se prenose na dijete. Zato je važno dobro se informirati. Priprema i polazak u školu trebali bi biti veliko obiteljsko veselje, a ne stres.

Predavač: dr. sc. Marija Rattinger, dipl. učiteljica razredne nastave
Lokacija: Mali zmaj, Našička 3 (kod jarunske tržnice)
Temin: subota, 02.04. u 17:00-18:00 sati

Predavanje će se održati UŽIVO u prostorijama Malog zmaja u Našičkoj 3.

Zbog epidemioloških mjera broj sudionika je ograničen i obavezna je prijava na mail petra.malizmaj.hr@gmail.com ili SMS-om na br. 091/617 4768.

Powered by WordPress | Designed by: heartburn remedies | Thanks to penny stocks, web design firm and seo jobs