Obitelj 14

(Identiteti korisnika pomoći su skiveni ili izmijenjeni jer su obitelji zamolile da ih ne izlažemo dodatnoj društvenoj stigmi posebno radi zaštite djece. Za istinitost njihove životne priče i potrebu jamče udruge kojima smo medijski pokrovitelji. Zato ne tražimo novac već konkretne stvari koje im mogu pomoći. )

Njihovoj obitelji treba:

  • hrana
  • građevinski materijal (pijesak, gips ploče…)
  • drva za ogrjev
  • lož ulje
  • sjeme
  • pilići

Iz mjeseca u mjesec se zadužujemo, moramo tražiti tuđu pomoć, borimo se jako, radimo, govorimo sebi stalno bit će bolje, ali ne ide. Pucamo po šavovima, nekad nam je jako teško, a opet znamo da ima ljudi kojima je gore nego nama, kaže Marija. Ona i suprug Pero žive u Dugom Selu i imaju osmero djece koja su još maloljetna.

Marija je nedavno saznala da ima tumor dojke. Na pitanje o bolesti Marija je počela plakati. O tome joj je teško govoriti i boji se što će biti u budućnosti. Ipak smogla je snage i ispričala kako je saznala za bolest.

Mora na operaciju

– Sve je počelo bez veze, upalila mi se žlijezda. Liječnica mi je dala lijekove, ali nije prolazilo i kvrga je rasla. Sada se ne povećava. Idem na kontrole u bolnicu, a u siječnju moram na operaciju. Liječnici mi trenutno ne mogu reći ništa više i tek kad me operiraju znat će da li je dobroćudan ili zloćudan i koliko se proširio. Jako me strah što će biti, a još mjesec dana moram živjeti u neizvjesnosti – kaže Marija.

Ona je radila i zarađivala za obitelj no sada je zbog bolesti na bolovanju. Suprug je zaposlen, ali će ići na bolovanje, čeka na drugu operaciju.

Sva djeca spavaju u jednoj prostoriji

– Primanja su nam minimalna, a plaćamo stanarinu, režije, hranu. Djeci moramo platiti pokaze za vožnju do škole – kaže Marija. Kuća u kojoj žive je puna vlage. Ne mogu si priuštiti grijanje više od jedne prostorije pa sva djeca spavaju u jednoj sobi.

– Nemamo ni lož ulja niti drva dovoljno da bi ugrijali sve tri prostorije u kući. Grijemo samo jednu. Ne želimo da se djeca razbole pa onda u njoj i spavaju – objašnjava Marija. Moli sve koji imaju viška građevinskog materijala da i pomognu da si urede kuću kako bi se u njoj moglo normalno živjeti. Obitelj treba i hranu, a budući da žive na selu žele uzgajati piliće, a na proljeće i posaditi povrće.

– To bi nam puno pomoglo jer bi sami uzgajali hranu pa bi mogli uštedjeti nešto novaca – kaže Marija.

 

Ako im želite pomoći, javite se:

Udruga Mali zmaj
mobitel: 091/567-0618
web stranica: www.malizmaj.hr
Adresa za osobnu dostavu donacija:  Maksimirska 115 , 10 000 Zagreb
predaja donacija: ponedjeljkom od 11-15 sati
mobitel za predaju donacija: 091/567-0618
(prostor u podrumu, zvati prije dolaska jer na ulazu u zgradu nema zvona)

 

Adresa za slanje paketa poštom:  Mali zmaj, Maksimirska 115 , 10 000 Zagreb

 

Također možete izvršiti i uplatu na:
IBAN: HR5824840081105567475
svrha uplate: “donacija-obitelj14”

 

 http://www.24sata.hr/news/strah-me-sto-ce-biti-s-obitelji-majka-osmero-djece-ima-tumor-343825

 

Pročitajte više u specijalu Blagdani na 24sata.

Pročitajte više o temi na stranici 24anđeli.

Powered by WordPress | Designed by: heartburn remedies | Thanks to penny stocks, web design firm and seo jobs